Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła bieżący rok - Międzynarodowym Rokiem Dziecka : Każde dziecko ma prawo do uśmiechu, zabawy i beztroski / fotografia K. Andryszkiewicz. - Andryszkiewicz, Krystyna (1955- ). (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia dzieci na balu maskowym, luty 1979 r.