[Ekslibris] H. S. I. B. Strachowsky. - Strachowski, Jan Bartłomiej ( -ok. 1790) (1787)
W rokokowym, muszlowym ornamencie inicjał H. S. U góry napis: Vratislaviae ad aedem S Elias: Diac : 1787. U dołu nazwisko aut. I. B. Strachowsky fc. Vrat.