Die Einnahme der Holm-Insel (s.n., 1807)
Przedstawia zdobycie wyspy Ostrów w nocy z 6 na 7 maja w czasie oblężenia Gdańska w 1807 r. Autorem kompozycji mógł być saksoński bądź alzacki rytownik, towarzyszący wojskom, które walczyły u boku Napoleona.