Zarządzanie strategiczne i marketingowe w bibliotekach / [red. Mariusz Nowak, Paweł Pioterek, Janina Przybysz]. (Wydaw. Wyższej Szkoły Bankowej, 2004)
Niniejsza publikacja składa się z piętnastu artykułów prezentujących zagadnienia poruszone w trakcie obrad V jubileuszowej konferencji zorganizowanej w dniach 11-12 września 2003 roku, w Poznaniu. Tematem konferencji było "Zarządzanie strategiczne w bibliotece naukowej. Teoria i praktyka".