Exlibris J. m. spoorenberg / J. Battermann. - Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1957)
Lokomotywa na wiadukcie kolejowym, napis u góry: Exlibris, u dołu: J. m. spoorenberg, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora i data.