Trudności w porozumiewaniu się z dorosłym jako źródło zagrożenia dla rozwoju poznawczego dziecka / Andrzej Twardowski. - Twardowski, Andrzej (1956- ).
Zakres i treść : 1. Wprowadzenie 2. Nieprawidłowości w porozumiewaniu się z dzieckiem w okresie prewerbalnym 3. Nieumiejętne prowadzenie rozmów z dzieckiem 4. Nieumiejętne posługiwanie się prośbami o dodatkowe informacje 5. Nieumiejętność zadawania pytań prowokujących myślenie dziecka 6. Niezachęcanie dziecka do zadawania pytań i nieodpowiadanie na pytania dziecka 7. Zakończenie.