[Alexander III Gibsone] - Jentzen, Friedrich (1815-1901). (Berlin : L. Sachse & Co., 1853)
Przedstawia portret kupca gdańskiego Alexandra III Gibsona.
U dołu po lewej: "Nach einer Photographie Lith. v. Fr. Jentzen."; poniżej kompozycji po prawej: "Druck v. L. Sachse & Co in Berlin". Poniżej kompozycji centralnie dopisek ołówkiem: "Commerz-Rath Alex. Gibsone in Danzig".
Tyt. nadany przez katalogera. Dat. na podst. biografii portretowanego.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014