[Afisz. Incipit] Ogłoszenie. Na podstawie ustawy z dnia 9 kwietnia 1938 r. o powszechnym obowiązku wojskowym ... / Zarząd Miejski w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz z zarządzeniem rejestracji w celu poboru wszystkich mężczyzn urodzonych w 1930 r., posiadających obywatelstwo polskie.