Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Chrzcielnica późno-barokowa z r. 1732 Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Baptistry, late Baroque from 1732 = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Baptistere en Baroque de l'anne 1732. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, chrzcielnica późnobarokowa. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.