Pola Negri własnymi słowami / w oprac. Mariusza Kotowskiego ; [tł. z ang. Anna Palka-Boyet]. - Negri, Pola (1896-1987) (Prószyński Media, 2014)
Zbiór autobiograficznych artykułów prasowych, esejów i opowiadań.