Źródła polskiej pedagogiki społecznej : propozycja sposobu analizy / Arkadiusz Żukiewicz. - Żukiewicz, Arkadiusz
Uwagi o dyscyplinie i sposobie analizy, ontologiczny wymiar analizy, epistemologiczny wymiar analizy, etyczny wymiar analizy, antropologiczny wymiar analizy.