Ex Libris Ing. Otakar Hradečný / [Jaroslav Lukavský]. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1949)
Przedstawia wielkiego motyla lecącego nad górzystym krajobrazem z ruinami zamków. U góry napis: Ex Libris Ing. Otakar Hradečný.