[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Abonnement suspendu : Mittwoch, den 17. November 1830 : Zum Benefize für Herrn Heitmüller : Zum Erstenmale: Wien, Paris, London und Constantinopel : Zauber-Posse mit Gesang in 3 Akten von A. Bäuerle, Verfasser des rosenfarbner Geistes : Musik von Joseph Geißler. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Wien, Paris, London und Constantinopel. Zauberposse mit Gesang" Adolfa Bäuerle.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Nie znaleziono Josepha Geißlera jako autora muzyki, wszędzie jako kompozytor występuje Wenzel Müller.
Keywords: Müller, Wenzel -- (1767-1835).; Bäuerle, Adolf -- (1786-1859). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne