X Polski Ludowej X : wystawa regionlanej sztuki ludowej / Z. Kałędkiewicz. - Kałędkiewicz, Zdzisław (1913-2005) ([wydawca nieznany], 1955)
Plakat wystawy, która miała miejsce w gdańskiej Zbrojowni, 15.08-15.09.1955 r. Na druku dzbanek z motywem regionlanym i kwiaty.