X Polski Ludowej X : wystawa regionlanej sztuki ludowej - Kałędkiewicz, Zdzisław (1913-2005). (Gdańsk [wydawca nieznany], 1955)
Plakat wystawy, która miała miejsce w gdańskiej Zbrojowni, 15.08-15.09.1955 r. Na druku dzbanek z motywem regionlanym i kwiaty.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Plakaty -- 1945-1990.