Danzig: Das Krahnthor - Closs, Adolf (1840-1894). ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok na bramę Żuraw w Gdańsku od strony Motławy.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis. U dołu po prawej w polu kompozycji sygnatura autora.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według działalności autora, tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce