Konrad / Jerzy Hoppen. - Hoppen, Jerzy (1891-1969) (1925)
Przedstawia popiersie zamyślonego młodzieńca, odwracającego się i patrzącego lekko w górę. Najpewniej portret bohatera "Dziadów" A. Mickiewicza.