Konrad - Hoppen, Jerzy (1891-1969). ([Wilno], 1925)
Przedstawia popiersie zamyślonego młodzieńca, odwracającego się i patrzącego lekko w górę. Najpewniej portret bohatera "Dziadów" A. Mickiewicza.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod kompozycją, po prawej stronie, podpis autora: Jerzy Hoppen. Po stronie lewej: "Konrad".
Keywords: Mickiewicz, Adam -- (1798-1855) -- postacie; Mickiewicz, Adam -- (1798-1855).; Grafika -- Polska -- 1900-1945.