Danzig. Langermarkt mit Rathaus Paul Kreisel. - Kreisel, Paul (1891-1982) (1920)
Zimowy widok na Ratusz Głównego Miasta w Gdańsku, wieżę Kościoła Mariackiego i Dwór Artusa - ujęcie z Długiego Targu w stronę ul. Długiej i niewidocznej Bramy Długoulicznej.