Danzig Das Leegetor - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia Bramę Nizinną, widok od płd. od ul. Mostowej. Na pierwszym planie grupa dzieci z psem, ok. 1915 r.
Data wg budowy pocztówki, przedstawienia i biogramu wyd.
Fot. Gd.