Stylizacja, intertekstualność, historia literatury / Bogdan Owczarek. - Owczarek, Bogdan (1943- ). ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1995)
Recenzja książki: Między stylami / S. Balbus. - Kraków, 1993.