Ex Libris Stanisława Gruczyńskiego / [Z. Waśniewski]. - Waśniewski, Zygmunt (1921-1976) ([wydawca nieznany], 1962)
W podwójnym obramowaniu mężczyzna w kapeluszu stojący między regałami z książkami, napis u góry w obramowaniu: Ex Libris, u dołu pod kreską Stanisława Gruczyńskiego.