Fr. A. Ukert (s.n., 1851)
Przedstawia portret w popiersiu Friedricha Augusta Ukerta, niemieckiego historyka, filologa, nauczyciela, bibliotekarza i humanisty. Był m.in. nauczycielem prywatnym w Gdańsku.