Danzig, General-Kommando (Papierhandlung Clara Bernthal, 1905)
Przedstawia siedzibę dowództwa pruskiego garnizonu, na skrzyżowaniu ulic Wały Jagiellońskie (Dominikswall / Elisabethwall) i Hucisko (Silberhütte), ok. 1910 r.