O Witkacym - Jakubowa, Natalia; Polska Akademia Nauk. Instytut Badań Literackich. Wydawnictwo (Warszawa : IBL - Instytut Badań Literackich. Wydawnictwo, 2010)
Dotyczy najmniej znanego okresu twórczości Witkacego - do 1918 r.
Nota edytorska s. [146]. Indeks.
Keywords: Witkiewicz, Stanisław Ignacy -- (1885-1939).; Witkiewicz, Stanisław Ignacy -- (1885-1939) -- krytyka i interpretacja; Witkiewicz, Stanisław Ignacy -- (1885-1939) -- i kobiety