[Afisz teatralny. Incipit:] Dnia 22 maja 1949 r. i dni następnych Harry Smith Odkrywa Amerykę sztuka 3-ch aktach (7 odsłonach) Konstantego Simonowa przekład A. Balińskiego. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Reżyseria Stefan Drewicz, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.