Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Stalle chórowe w górnej części zaplecza z XVIII w. Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Choir stalls, the upper parts-the backs from XVIII c. = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Stalles de choeur, dossiers du XVIII s. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, stalle chórowe w nawie głównej. Zdjęcie prawdopodobnie sprzed wojny, ok. 1935 r.