Ex Libris Numismaticis Jan Halačka - Šťastný, Ctibor (1884-1962).; Halačka, Jan. ([S.l.], 1943)
Przedstawia pod hełmem, wśród labrów z akantu, awers i rewers siedemnastowiecznej monety morawskiej, u dołu napis: Ex Libris Numismaticis Jan Halačka. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechy -- 20 w