[Blankes Haus] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1910)
Dom na Dolnym Mieście w Gdańsku, przy ul. Dobrej (dawniej Abbeggasse 7), w pobliżu smolarni, ujęty od strony kanału Nowej Motławy.
Tyt. i data na podst. cytowanej bibliogr., dopis sprzed 1945 roku na interfolium 3r po s. 71.
Miejsce wyd. na podst. życiorysu autora.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- widoki