[Motława z Długim Pobrzeżem i Żurawiem] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1920)
Widok na Długie Pobrzeże w Gdańsku, z ciemnym masywem Żurawia, Zielonym Mostem i zachodnim wybrzeżem Wyspy Spichrzów ujęte od strony Ołowianki wzdłuż Starej Motławy.