Towarzystwo Bibljoteki Publicznej w Warszawie E. O. - Okuń, Edward Franciszek Mateusz (1872-1945) (1906)
W ramce, siedząca syrena trzymająca otwarty foliał, po lewej stronie napis: Towarzystwo Bibljoteki Publicznej, po prawej: w Warszawie. Z kart księgi zwisają trzy zakładki zakończone literami T. B. P. W prawym dolnym rogu monogram aut. litera E wpisana w O.