Merseburg. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1838)
Przedstawia widok Merseburg.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.II., a po lewej: III.5. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 5.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
bibliotekacyfrowa.pl 20.05.2025
Keywords: Weduta; Merseburg (Niemcy); Grafika niemiecka; Litografia