Przekazywanie wartości osobom z głęboką wieloraką niepełnosprawnością : rozważania na temat wychowania bazalnego / Lars Mohr. - Mohr, Lars (1976- ).
Zakres i treść: aspekty historyczne - wspomaganie bazalne i klasyczne pojęcia pedagogiczne, wychowanie według Wolfganga Brezinki, wychowanie (i kształcenie) według Wolfganga Praschaka, wychowanie według Jürgena Oelkersa, wychowanie do odpowiedzialności.