Nicolaus Kopernicus, Nicolas Copernic. - Krethlow, Johann Ferdinand (1767-1842). ([Niemcy], 1795)
Przedstawia Mikołaja Kopernika. Popiersie 3/4 w lewo, na owalnym tle.
Data i miejsce wydania na podstawie bibliografii.
Tytuły pod polem kompozycji.
Katalog portretów osobistości polskich i w Polsce działających, t. 2 G-K
Keywords: Kopernik, Mikołaj -- (1473-1543); Astronomowie; Grafika niemiecka; Miedzioryt