Ignacy Krasicki. - Oleszczyński, Antoni (1794-1879).; Chodowiecki, Daniel Mikołaj (1726-1801). (Paryż J. Barbezat, 1830)
Przedstawia Ignacego Krasickiego w popiersiu 3/4 w lewo, na tle zbliżonym do owalu.
Pod polem kompozycji tytuł.
Pod tytułem: Rytował Antoni Olszeszczyński z rysunku Daniela Chodowieckiego znajdującego się we zbiorach L. Chodzki.
Na dole: Ogłosił J. Barbezat w Paryżu w 1830.
Keywords: Krasicki, Ignacy -- (1735-1801); Pisarze polscy; Grafika polska; Staloryt