Bertold Brecht - Pan Puntila i Jego Sługa Matti : Sztuka w 10 obrazach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Program teatralny premiery 5.02.1955 r. Reżyser: Jerzy Goliński, scenograf: Wojciech Krakowski, muzyka: Lucjan M. Kaszycki, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz.