Aleksander Fredro - Śluby panieńskie : Komedia w 5 aktach / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1959)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 24.10.1959 r. Reżyseria: Maria Chodecka, scenografia: Marian Kołodziej.