Rodzeństwo - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia dziewczynkę klęczącą ze złożonymi jak do modlitwy rękoma. Obok niej stoi, patrząc na nią, elegancki starszy mężczyzna.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod kompozycją w lewym dolnym rogu tuszem tytuł: Rodzeństwo.
Na odwrocie adnotacja ołówkiem: Opowiadanie A. Morzkowskiej.
Na odwrocie pieczątka: Skład materyałów i przyborów malarskich St. Krawczyński Nowy-Świat 29 róg Chmielnej.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.