Danzig. An der neuen Mottlau. (Ch. L. i. B., 1921)
Przedstawia przeładunek towarów na statki zacumowane przy ulicy Motławskiej na Wyspie Spichrzów w Gdańsku, widok od ulicy Stągiewnej w kierunku ulicy Szafarnia, około 1920 r.