Danzig. An der neuen Mottlau. - Charies Lehmann. Kunstanstalt (Berlin). ([Berlin] : Ch. L. i. B., 1921)
Przedstawia przeładunek towarów na statki zacumowane przy ulicy Motławskiej na Wyspie Spichrzów w Gdańsku, widok od ulicy Stągiewnej w kierunku ulicy Szafarnia, około 1920 r.
Tytuł na licu pocztówki, wydawca na stronie adresowej, data według przedstawienia i stempla pocztowego.
Keywords: 1918-1939; 1914-1918; Wyspa Spichrzów (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie ; okolice)