Straszny starzec - Kalwat, Wojciech (2008)
Artyk. traktuje o płk. Dionizym Czachowskim, bohaterze powstania styczniowego na ziemi radomskiej, kieleckiej i sandomierskiej.
Tyt. nagł.
Posiada il.
Artyk. opubl. w dziale: Radom - ludzie i miasto.
Keywords: Czachowski, Dionizy -- (1810-1863).; Radom (Polska ; region) -- historia wojskowa -- 19 w; Polska -- 1863-1864 (Powstanie Styczniowe).