Ex Libris Bolesława Przegalińskiego K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Przedstawia Twardowskiego na kogucie, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Bolesława Przegalińskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.