Ex Libris Bolesława Przegalińskiego - Wróblewska, Krystyna (1904-1994).; Przegaliński, Bolesław (1895-1965). ([S.l.], 1949)
Przedstawia Twardowskiego na kogucie, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Bolesława Przegalińskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut.