Fronte des Kapellenseitengebäudes an der Ecke der Kl. Krämergasse, Fronte nach d. heil. Geistgasse [...] - Ballerstaedt, Albert (Danzig : A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, 1870)
Fragment kamienic przylegajacych do Kaplicy Królewskiej, widok od północnego zachodu, ok. 1870 r.
Pod zdjęciem reką nieznanej osoby opis fotografii w jęz. niem. oraz pieczątka fotografa.
Data wg. Fotografie dawnego Gdańska [...].
Tyt. wg podpisu pod fotografią.
Fotografie dawnego Gdańska. Katalog Zbiorów Fotograficznych Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk, Cz. 1: Fotografie sprzed 1945 r., oprac. Jan Kucharski, Gdańsk 1987