Afrykańska opowieść czyli Tygrysek Pietrek / Teatr "Baj Pomorski" Toruń. (Teatr "Baj Pomorski", 2007)
Plakat premiery, która odbyła się w marcu 2007 r. Tekst i reżyseria: Zbigniew Lisowski na podstawie "Tygrysa Pietrka" Hanny Januszewskiej.