Międzypartyjny Komitet Stronnictw Demokratycznych urządza uroczystą akdemię celem uczczenia 30-letniej rocznicy Wielkiej Rewolucji Październikowej w Związku Radzieckim. ([s.n.], 1947)
Afisz inf. o akademii, która miała miejsce w Malborku w sali kina "Capitol" 8.11.1947 r.