Oscar Pletsch - Froer, Veit (1828-1900). ([Stuttgart], 1888)
Przedstawia popiersie Oscara Pletscha (1830-1888), niemieckiego ilustratora książek dla dzieci, w profilu w lewo.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod kompozycją po prawej, podpis autora: V. Froer.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Ilustratorzy -- Niemcy -- 19 w