[Marienkirche] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1925)
Widok na Kościół Mariacki w Gdańsku, ujęty ponad dachami domów od strony masywu wieży.
Tyt. i data na podst. cytowanej bibliogr., dopis sprzed 1945 roku na interfolium 3r. po s. 71.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945.