Ex libris Stanisława Bocianowskiego / [Irena Nowakowska-Acedańska]. - Nowakowska-Acedańska, Irena (1906-1983) (1964)
Przedstawia mężczyznę czytającego przy świecy książkę, obok półka z książkami i klepsydra. Napis u góry: ex libris, u dołu: Stanisława Bocianowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.