Ex libris Stanisława Bocianowskiego - Nowakowska-Acedańska, Irena (1906-1983).; Bocianowski, Stanisław (1909-1996). ([S. l., 1964)
Przedstawia mężczyznę czytającego przy świecy książkę, obok półka z książkami i klepsydra. Napis u góry: ex libris, u dołu: Stanisława Bocianowskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.